Sibiu
0731 372 030
office@pensiunisibiu.ro
Blog Pensiuni Sibiu
Beneficiile Festivalului Internațional de Teatru Sibiu asupra turismului local
Trupe stradale Festivalul de Teatru Sibiu 2017

sursa foto: Facebook.com

              Festivalul Internațional de Teatru Sibiu este unul dintre evenimentele de referință ale Sibiului, ajungând în acest an la ediția cu numărul 24. Acest festival, de o mare anvergură la nivel național cât și mondial, are în acest an peste 3000 de invitați din 72 de țări, invitați care vor oferi reprezentații în diferite locații din Municipiul Sibiu. Așadar, conform organizatorilor, cifrele festivalului sunt: peste 3000 de invitați din 72 de țări, peste 680000 de spectatori în cele 10 zile de festival (din 9 în 18 Iunie), peste 500 de evenimente.

              Un asemenea eveniment atrage după sine și un număr impresionant de turiști, mai ales că evenimentul capătă de la an la an o anvergură tot mai mare, atrăgând publicul iubitor de teatru de toate vârstele.  Locurile de cazare din Sibiu sunt ocupate în proporție de peste 80 %, locuri de cazare disponibile mai găsindu-se și în apartamente de închiriat în regim hotelier. În acest ritm, locurile de cazare se vor ocupa în totalitate cel mai probabil, cererea fiind imensă. Cei interesați să rezerve un loc de cazare, pot apela la site-ul booking.com, unde o cameră pe noapte poate fi găsită începând de la 69 de lei, iar prețurile pot urca până la 891 lei. Acest festival este un prilej foarte bun pentru hotelieri de-ași suplimenta veniturile, numărul de turiști așteptați în cele 10 zile de festival fiind cu adevărat impresionant. Municipiul Sibiu devine cu ocazia evenimentelor desfășurate în cadrul acestui festival una dintre principalele scene ale teatrului internațional.

              Viața culturală a Sibiului este una foarte intensă, bogată în evenimente culturale, iar Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, poate fi considerat evenimentul anului la Sibiu. Început în anul 1993, festivalul a ajuns la a 24-a ediție, crescând de la an la an și bucurându-se de un succes considerabil, fapt ce transformă Sibiul în capitala mondială a teatrului pe perioada festivalului.  Evenimentul în sine nu este doar o sărbătoare a artelor, ci este și o îmbinare de teatru, dans, muzică, circ, film, carte, expoziții, simpozioane și conferințe, care dă un farmec deosebit acestui eveniment. Festivalul este o mină de aur pentru Sibiu, nu doar pentru veniturile pe care le generează la bugetul orașului, ci și pentru faptul că aduce la viață orașul și valorifică halele industriale dezafectate ale Sibiului. Beneficiile aduse de acest festival nu se opresc însă doar la plan local. Acest festival este poate cel mai bun ambasador al Sibiului peste hotare, reușind să atragă numeroși turiști străini (și continuă să o facă), dar și plasând Sibiul pe harta teatrului internațional.

              Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu amplifică potențialul turistic al Sibiului, fiind un eveniment care an de an se bucură de un succes imens și care a fost unul dintre cele mai importante evenimente desfășurate cu ocazia Capitalei Culturale Europene din 2007. Pentru 10 zile, Sibiul devine capitală internațională a teatrului, reunind la cele peste 500 de evenimente foarte mulți iubitori de teatru, atât din țară cât și din străinătate.

0 Comentarii

Adauga Comentariu
Ai unele intrebari sau probleme cu rezervare online? Ne puteti contacta cu usurinta prin intermediul contactelor de mai jos.