Sibiu
0731 372 030
office@pensiunisibiu.ro
Blog Pensiuni Sibiu
Festivalul Internațional de Film Transilvania - un festival implementat cu succes la Sibiu
Tiff Sibiu 2017

sursa foto: http://tiffsibiu.ro

              Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este cel mai mare festival de film de la noi din țară, un festival care crește de la an la an, devenind un eveniment de referință pe harta cinematografiei mondiale. Prima ediție a avut loc în 2002 la Cluj-Napoca, în prezent festivalul ajungând la a 16-a ediție, iar începând cu anul 2007, anul în care Sibiul a devenit Capitala Culturală Europeană, acest festival se desfășoară și la Sibiu, ediția din anul 2017 fiind cea de-a 11-a ediție la Sibiu. În acest an festivalul se desfășoară între 21 și 25 iunie, având 8 locații diferite: Piața Mare, Cetatea Cisnădioara, Librăria Habitus, Parcul Sub Arini, Teatrul Gong, Muzeul Astra, Sala Astra Film și Gura Râului.

              Publicul sibian, și nu numai, se bucură an de an de filme de foarte bună calitate, filme care rulează în cadrul acestui festival. Anul trecut la ediția aniversară de 10 ani, festivalul a numărat peste 15000 de participanți, Piața Mare fiind principalul cinema din cadrul acestui festival, unde în fiecare seară era o prezență constantă de peste 2000 de spectatori.

              Dacă anul trecut festivalul a avut o selecție de filme foarte apreciată de publicul cinefil sibian și invitați precum Tamara Buciuceanu- Botez, anul acesta selecția filmelor se anunță cel puțin la fel de inspirată, dar și invitații pe măsură. Un asemenea eveniment stârnește un interes deosebit din partea sibienilor, dar și din partea turiștilor, care vin la Sibiu pentru a se putea bucura de acest festival. Cererea de locuri de cazare pentru perioada festivalului este destul de ridicată, prețurile pentru o cameră pe noapte începând de la 69 de lei și putând urca până la 802 lei, conform booking.com. Disponibilitatea camerelor este încă suficient de ridicată, însă locurile de cazare se pot ocupa rapid odată cu apropierea evenimentului.

          Proiecțiile vor rula în cele 8 locații ale festivalului, în Piața Mare și Parcul Sub Arini, intrarea fiind liberă. Pentru celălalte locații prețul biletului este de 5 lei la Gura Râului și la Librăria Habitus pentru proiecțiile EducaTIFF, 12 lei pentru proiecțiile de la Teatrul Gong, Sala Astra Film și Librăria Habitus, și 15 lei pentru proiecțiile de la Cetatea Cisnădioara și Muzeul Astra. Față de ediția de anul trecut remarcăm mai multe locații, ceea ce implică și un număr mai mare de filme, dar și un număr mai mare de spectatori. Așadar, TIFF-ul de Sibiu are toate șansele să se dezvolte și mai mult în acest an, deoarece va avea mai multe locații, foarte probabil mai mulți spectatori și o selecție de filme foarte bună pentru publicul cinefil sibian.

              TIFF-ul este un exemplu de festival importat de la Cluj-Napoca, care a prins rădăcini și la Sibiu, dar mai ales și-a găsit locul în viața culturală sibiană. În cele 5 zile de festival, publicul prezent se poate bucura de o selecție foarte bună de pelicule, dar și alte evenimente supriză pregătite de organizatori, evenimente menite să atragă interesul sibienilor dar și al turiștilor prezenți în oraș.

0 Comentarii

Adauga Comentariu
Ai unele intrebari sau probleme cu rezervare online? Ne puteti contacta cu usurinta prin intermediul contactelor de mai jos.