Sibiu
0731 372 030
office@pensiunisibiu.ro
Blog Pensiuni Sibiu
Programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu din 18 iunie
Cetatea Pasarilor FITS Sibiu 2017

sursa foto: www.facebook.com/Piata.Mare.Sibiu

Aflat în plină desfășurare, Festivalul Internațional de  Teatru de la Sibiu mai are foarte multe evenimente la care sunt așteptați mulți participanți. Ultima zi a festivalului nu rezervă foarte multe surprize, de la expoziții, simpozioane, ateliere, conferințe, la piese de teatru, circ contemporan, concerte de muzică sau dans.

         Ziua începe devreme, de la 8 dimineața, la zidul exterior al Teatrului Național Radu Stanca, cu un eveniment din cadrul Platformei de Arte Vizuale, și anume Ziarul Orizontal, Vol. 5. La ora 9 sunt planificate atât expoziții, cât și ateliere după cum urmează: la Teatrul Gong expoziția „Atitudini”, la Facultatea de Litere expoziția „Măști populare românești”, dar și aterlierul de la Hotel Împăratul Romanilor „Simplitatea este foarte sofisticată”. La ora 10, a Muzeul de Artă Contemporană și primărie au loc 2 expoziții: Afișul polonez de teatru, film și operă din colecția lui Krzysztof Dydo, respective Lumea lui Purcărete. La ora 11, la Librăria Habitus va avea loc conferința „Octavian Saiu în dialog cu Ohad Naharin, iar pe pietonala Nicolae Bălcescu va avea loc la ora 12:30 piesa de teatru „Șobolanii curioși și flautul fermecat”. La orele 13:00 și 13:15, festivalul ne rezervă 3 reprezentații de circ contemporan, „În aplauzele dumneavoastră... Omul – Circ!” la baza hipică, „Un Cupidon aiurit”  în Piața Mică (o altă reprezentație la 19:45 în același loc) și „Ritualul Păsărilor” pe pietonala Nicolae Bălcescu (13:15). Tot la orele 13:00, la Biserica Evanghelică din Criț are loc un recitat de muzică „Musica Poetica – 500 de ani de la Reforma Bisericii”.

           La orele 14:00, la Galeria de Artă o Expoziție de artă decorativă, sticlă și metal – Ioan Tămâian și Expoziție de Pictură – Tina Ecaterina Popa. La aceeași oră, la Librăria Habitus are loc conferința „Întoarcerea poetului la uneltele sale”. La orele 16:00 sunt programate o mulțime de evenimente de teatru, dans, musical, sau film. Astfel, în sala de la etaj a Teatrului Gong are loc piesa de teatru Fiica, în Sala Lulu a Fabricii de Cultură are loc evenimentul de dans Flamenco Gala, la Librăria Habitus are loc proiecția filmului MR. GAGA (2015), la Cavas are loc piesa de teatru „Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă Societate”, iar în Oldies Pub are loc proiecția musicalului „Rocky Horror Show”.

          La orele 17:00, respectiv 17:30 au loc 2 reprezentații de circ contemporan pe Pietonala Nicolae Bălcescu: „Ritualul păsărilor” (cu o reprezentație programată în același loc la 19:15), respectiv „Fantastica lume a insectelor – gigant” (altă reprezentație la 21:30 în Piața Mare). Orele 18:00 ne aduc reprezentații de muzică, dans și circ contemporan. Astfel la Biserica Evanghelică din Roșia are loc concert de orgă, la Colegiul Național Octavian Goga are loc „Mașinăria nebună a circului” (circ contemporan), iar la BRD Scena9 are loc spectacolul de dans „Să fii răpus de frumos”. La 18:30, pe Pietonala Nicolae Bălcescu au loc concerte de muzică, unul denumit „Muzica militară a Garnizoanei Sibiu” (care 30 de minute mai târziu va avea o reprezentație în Piața Mică) și „Tinerețe, ritm și armonie” (altă reprezentație la 20:30 în același loc). La orele 19:00, la Biserica Fortificată din Cisnădioara are loc concertul de violoncel „Lux Aeterna”

          La ora 19:45, pe Pietonala Nicolae Bălcescu are loc piesa de teatru „Magia Poveștilor”. Orele 20:00 ne aduc mai multe reprezentații de muzică și teatru după cum urmează: la Biserica Ursulinelor „De la Fado, la Flamenco – o călătorie muzicală” și Filarmonica de Stat „Ritualul tobelor coreene” (muzică), iar la Sala Faust a Fabricii de Cultură rulează piesa de teatru „Faust”, pe când la Teatrul Național rulează piesa de teatru „Iliada”. La orele 21:00, în Sala Cavas a Univerității Lucian Blaga din Sibiu rulează piesa de teatru „Ivanov”.

          La orele 22:00 sunt programate piesa de teatru „Combustibilii” din sala de la parter a Teatrului Gong, dar și spectacolul de dans „Duhul Andaluziei” la Sala Lulu a Fabricii de Cultură. În Piața Mare are loc un concert de muzică susținut de Kadebostany la orele 22:15, iar la 23:45 din Piața Teatrului vor fi lansate focuri de artificii.

         Așadar ultima zi a celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are foarte multe evenimente programate, iar pentru ca lumea a veni în număr cât mai mare nu e nevoie decât de o vreme frumoasă, astfel evenimentele outdoor vor avea parte de o audiență foarte mare.

          

0 Comentarii

Adauga Comentariu
Ai unele intrebari sau probleme cu rezervare online? Ne puteti contacta cu usurinta prin intermediul contactelor de mai jos.