Sibiu
0731 372 030
office@pensiunisibiu.ro
Blog Pensiuni Sibiu
Street Food Festival Sibiu 2017
Street Food Festival Sibiu 2017

sursa foto:

              Viața culturală a Sibiului nu se limitează doar la teatru, film și muzică. Dacă în anul 2007 Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană, în anul 2019 Sibiul devine Regiune Gastronomică Europeană, iar pentru a-și merita cu prisosință acest statut, Sibiul are suficient de multe festivaluri culinare, foarte apreciate de gurmanzii din oraș, dar și de către turiști.

              În 2016 a luat amploare fenomenul de Street Food Festival, cu o ediție la Cluj-Napoca, unde peste 50000 de gurmanzi au luat cu asalt Aleea Stadionului, pentru a gusta diverse preparate de street food. În acest an, caravana Street Food Festival și-a propus să viziteze 9 orașe, Sibiul fiind unul dintre aceste orașe, celălalte orașe fiind Oradea, Iași, Arad, Cluj – Napoca, Brașov, Alba – Iulia, Timișoara și Bacău. Astfel, în perioada 1-4 Iunie, Sibiul a fost gazda Street Food Festival, eveniment ce a fost organizat în Piața Albert Huet. Acest festival a reușit să scoată din casă sibienii, care au profitat din plin de zile libere cu ocazia Zilei Copiilor sau a Rusaliilor, aceștia participând la un adevărat festin culinar. Gurmanzii s-au putut bucura de burgeri savuroși, sandwich-uri sau deserturi specifice street food-ului, în total fiind sute de rețete delicioase pregătite de diverși chefi bucătari.

             La acest festival sibienii au avut posibilitatea să deguste măncăruri cu specific asiatic, mexican, românesc, maghiar, mediteranean sau italian, diversitatea de produse fiind foarte mare. Fiind totodată și Ziua Copiilor, în cadrul acestui festival au fost multe activități dedicate copiilor, în zona de Kids Zone, iar pe lângă aceste activități au mai putut fi vizionate filme cu specific culinar în aer liber, dar și diverse concerte de jazz, blues și alte categorii musicale. Ca orice festival de succes, partea adiacentă de entertainment a fost de o foarte bună calitate. Intrarea liberă, dar și miresmele îmbietoare au reușit să atragă foarte mulți gurmanzi și curioși.

            Street Food Festival este un concept apărut recent în România, care până în prezent a reușit să încânte papilele gustative a peste 180000 de români, în orașele în care a fost organizat. La Sibiu acest concept a prins foarte bine și nu ar fi exclus ca la anul festivalul să revină la Sibiu. Până la anul, festivalul mai poposește la Arad, Cluj – Napoca, Brașov, Alba – Iulia, Timișoara și Brașov, pentru ca tot mai mulți români să se bucure de acest festival, dar și să se familiarizeze cu acest concept.

            Datorită faptului că se organizează în mai multe orașe din țară, beneficiind astfel de foarte mulți participanți, Street Food Festival poate fi considerat cel mai mare festival culinar din România. Acest eveniment a prins foarte bine la publicul sibian și a reușit de la prima ediție să își dobândească un loc de cinste printre festivalurile sibiene. Până la urmă este și un bun prilej de a promova preparatele cu specific românesc, chiar sibiene, astfel turiștii prezenți la eveniment să poată încerca diverse specialități locale.

            Astfel, Street Food Festival  reușește să contribuie cu succes la titulatura Sibiului din 2019 de Regiune Gastronomică Europeană.

0 Comentarii

Adauga Comentariu
Ai unele intrebari sau probleme cu rezervare online? Ne puteti contacta cu usurinta prin intermediul contactelor de mai jos.